Način pripreme
Pečurke se očiste od panjića i veoma dobro se operu.
Ređaju se u tepsiju, dodaje se malo vode i peku se 20 minuta na 180 stepeni sa ventilatorom.
Praziluk se očisti i veoma dobro opere. Sitno se isecka i lagano se proprži u ulju. Dodaje se mleveno meso, veoma dobro se izmeša.
Mleveno meso se proprži na 10 minuta, nakon čega se dodaju začini za bifteke i soja sos.
Izmeša se kato što se mleveno meso proprži dok ne bude gotovo, nakon čega se skida sa ringle.
Peršun se očisti, opere i sitno se isecka. Dodaje se u mleveno meso.
Pečurke se ocede od vode koju su pustili u poklopčiće prilikom pečenja.
Pečurke se pune mlevenim mesom i zapeku se na 10 minuta na 180 stepeni sa ventilatorom.
Kačkavalj se izrenda sitno i stavlja se na punjene pečurke.
Peče se 10 minuta na 170 stepeni sa ventilatorom.
Portobelo sa prazilukom i ćuretinom je veoma ukusno predjelo.