Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Portobelo sa prazilukom i ćuretinom

Portobelo sa prazilukom i ćuretinom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Portobelo sa prazilukom i ćuretinom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Pečurke sa prazilukom i ćuretinom su jedno odlično predjelo, kojim ćete petkom iznenaditi vaše goste"

Potrebni sastojci

  • pečurke portobelo - 500 grama
  • ćureće mleveno meso - 400 g
  • praziluk - 2 komada
  • ulje
  • začin za bifteki - 1 supena kašika
  • soja sos - 1 kašičica
  • svež kačkavalj - 100 g
  • peršun - 1/2 vezice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se očiste od panjića i veoma dobro se operu.

Ređaju se u tepsiju, dodaje se malo vode i peku se 20 minuta na 180 stepeni sa ventilatorom.

Praziluk se očisti i veoma dobro opere. Sitno se isecka i lagano se proprži u ulju. Dodaje se mleveno meso, veoma dobro se izmeša.

Mleveno meso se proprži na 10 minuta, nakon čega se dodaju začini za bifteke i soja sos.

Izmeša se kato što se mleveno meso proprži dok ne bude gotovo, nakon čega se skida sa ringle.

Peršun se očisti, opere i sitno se isecka. Dodaje se u mleveno meso.

Pečurke se ocede od vode koju su pustili u poklopčiće prilikom pečenja.

Pečurke se pune mlevenim mesom i zapeku se na 10 minuta na 180 stepeni sa ventilatorom.

Kačkavalj se izrenda sitno i stavlja se na punjene pečurke.

Peče se 10 minuta na 170 stepeni sa ventilatorom.

Portobelo sa prazilukom i ćuretinom je veoma ukusno predjelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: