Način pripreme
Za recept za slepljene kolače potrebni su vam pečati za kolačiće sa šablonom po vašem izboru i okrugli sekač za kolače nešto većeg prečnika od pečata. Ostavite maslac na sobnoj temperaturi da omekša.
U posudi pomešajte omekšali maslac, vanilu i šećer u prahu i mikserom mutite dok ne postane mekana smesa.
U posebnu posudu prosejte i pomešajte brašno i kukuruzni skrob.
Pomešajte sve sastojke (mešavina brašna i mešavina maslaca) i mešajte dok ne dobijete meko i glatko testo za kolače.
Umotajte testo u prozirnu foliju i stavite u frižider na pola sata.
Razvijte testo na pobrašnjenoj površini na 6-7 mm debljine.
Razvijeno testo i pečat za kolače pospite brašnom i pečatom utisnite različite šare na razvijeno testo.
Isecite kolačiće pomoću okruglog rezača za kolače i pažljivo ih prebacite u hladan pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite kolačiće sa maslacem u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10-15 minuta dok ne porumene.
Ostavite da se kolačići potpuno ohlade na ravnoj površini.
Uzmite dva kolačića, donju stranu (neutisnutu) jednog premažite marmeladom ili džemom po želji (ja sam koristila marmeladu od šipka za više božićnog doživljaja) i zalepite za drugi kolačić. Uradite isto za sve kolačiće.
Gotove praznične kolače čuvajte u tanjiru sa staklenim poklopcem ili u kutiji, stavljajući papir za pečenje između redova kolačića.
Želim vam dočekujete dobre goste sa mojim ukusnim slepljenim kolačićima sa maslacem!