Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od ribe»Salata sa haringlom, krastavcem i poširanim jajetom

Salata sa haringlom, krastavcem i poširanim jajetom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Salata sa haringlom, krastavcem i poširanim jajetom7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
2
"Servirajte ukusnu riblju salatu sa votkom, rakijom ili belim vinom"

Potrebni sastojci

  • haringa - 150 g, marinirama haringa
  • krastavac - 1 komad
  • crveni luk - 1 srednja glavica
  • crvena paprika - 1/2 komada, slatka paprika
  • jaja - 2 komada, velika
  • peršun - 3 struka
  • biber - 2 prstohvata
  • sirće - 6 kašika, ili po ukusu, jabukovo
  • maslinovo ulje - 8 kašika ili po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Poširajte dva jaja u vodi sa malo soli i sirćeta. Izvadite i ostavite da se ohlade.

Oljuštite i isecite krastavac na tanke krugove, a crveni luk - na tanke polumesece.

Začinite solju, sirćetom i maslinovim uljem.

Mariniranu haringu isecite na parčiće, poželjno krupnije, a crvenu papriku iseckajte na male kocke.

U dva individualna tanjira ili jedan zajednički stavite začinjen krastavac i luk i poređajte odozgo ribu.

U centar stavite poširano jaje, koje pospete sa vrlo malo soli i fino mlevenog bibera.

Pospite ukusnu haringu malim kockama slatke paprike i sa još maslinovog ulja.

Servirajte riblju salatu sa votkom, rakijom ili belim vino.

Prijatno uz ovu salatu sa haringom, krastavcem i poširanim jajetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: