Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Čokoladni veganski keksići

Čokoladni veganski keksići

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Čokoladni veganski keksići
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
18
"Uživajte u ovim ukusnim čokoladnim keksićima sa šoljicom kafe ili vrućom čokoladom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 150 g, obično
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • šećer u prahu - 70 g ili kokosov
  • kakao - 20 g ili prirodni kakao u prahu
  • vegansko ulje - 125 g ili margarin (mekan)
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica, po izboru
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Obožavam čokoladne keksiće i što se tiče njihove konzumacije, mnogo više volim domaće. Moj recept za čokoladne veganske keksiće sa čokoladnom viljuškom je veoma jednostavan i iako oduzima malo više vremena (ne mnogo) od otvaranja pakovanja keksića, vredi.

Zagrejte rernu do 180°C.

Stavite veganski maslac, šećer i ekstrakt vanile u veliku posudu i drvenom kašikom ili ručnim mikserom mutite dok se ne dobije lepa konzistencija, ako dozvoljavate margarin, postaće i sipkasta.

Za veganske keksiće volim da koristim Dr Oetker kakao u prahu (široko dostupan) ili organski kakao u prahu - oboje zaista čokoladno i bogato, ali sa sirovim kakaom u prahu dobijate i korist dodatih vitamina i minerala. Možete da zamenite svakim nezaslađenim kakaom u prahu, ako vam nije potrebno ili želite da vaši keksići budu veganski.

Prosejte brašno, prašak za pecivo, kakao i so u posudu i mešajte dok se ne sjedine i testo ne počne da se sakuplje. Na kraju ćete možda morati da koristite svoju ruku kako biste sakupili testo u loptu.

Podelite testo za keksiće na male loptice veličine oraha i stavite ih u pripremljenu tepsiju za pečenje. Uverite se da ste ostavili malo mesta između lopti.

Pomoću viljuške spljeskajte pažljivo svaku od loptica kako biste napravili čokoladnu viljušku u obliku keksića.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 15 minuta. Ostavite ih da se ohlade u tepsiji za pečenje na 5 minuta pre nego što prebacite na rešetku za hlađenje.

Ako vam se dopada možete da slepite keksiće sa slatkom ili kikiriki puterom. Ja sam napravila nekoliko sa slatkom.

Uživajte u ovim ukusnim čokoladnim keksićima!

Napomene:

Umesto običnog brašna i praška za pecivo možete da koristite brašno koje samo nadolazi.

Osećajte se slobodnim da koristite obični neslani maslac i obični nezaslađeni kakao u prahu za vaše keksiće, ukoliko vam nije potrebno ili želite da oni budu veganski.

Čuvanje i zamrzavanje:

Čuvajte u hermetički zatvorenom kontejneru do nedelju dana.

Odgovarajuć za zamrzivač do mesec dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: