Način pripreme
Za nadev sa grizom razbijemo 2 jaja u posudu.
Dodajemo ulje i mutimo žicom za mućenje. Nakon toga dodajemo kiselo mleko, griz i prašak za pecivo. Mutimo dok se ne dobije homogena smesa.
Pripremamo i smesu od jaja tako što umutimo ostala 2 jaja i izmrvimo sir.
Uzimamo prvu kori i premazujemo nadevom od griza celu koru svuda u tankom sloju. Stavljamo na prvu koru drugu i namazujemo i nju istim nadevom. Stavljamo treću koru i na nju na kratki deo na početak stavljamo smesu od jaja.
Posipamo uljem i uvijamo u rolat. Tako pravimo i ostale rolate dok ne nestane nadeva i kora.
Ređamo pitu u rolate u pravougaonu tepsiju i pečemo u zagrejanoj rerni na 180°C da naraste i postane zlatasta korica.
Vadimo pitu sa grizom, posipamo vodom i uvijamo kremom da se dinsta pita sa grizom i kiselim mlekom.