Pita sa kiselim mlekom i sodom bikarbonom

27/02/2017
"Da odamo počast piti, koja sakuplja hiljade gladnih svaki dan oko naše trpeze"
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16 130
  • Pregledi tokom meseca311
  • Pregledi tokom sedmice70
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U većoj posudi pomešajte kiselo mleko i sodu bikarbonu i mešajte dok ne naraste. Dodajte prethodno umućena jaja i mrvljeni sir.

Namažite pleh u kojem ćete peći i stavite u njega dve kore.

Kašikom uzimajte smesu od kisleog mleka i sira i ravnomerno posipajte preko listova.

Polijte mašću i stavite dve nove kore. Ako želite možete ređati po 1 koru i nadev.

Kada zavrsite sa korama, odozgo prelijte preostalom mlečnom smesom.

Pita se peče u ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne naraste i lepo porumeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar