Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa sirom, prelivena kiselim mlekom

Pita sa sirom, prelivena kiselim mlekom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Pita sa sirom, prelivena kiselim mlekom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
15
"Pita sa domaće spremljenim korama - nema ukusnije"

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 komad
  • ulje - 1/2 kašike
  • sveže mleko - 1 šolja, mlako ili voda
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - koliko upije, da se dobije umereno tvrdo testo
  • Za nadev
  • sir - 300 g, namrvljen
  • jaja - 2 - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 kg
  • šećer - 3 - 4 kašike
  • jaja - 4 komada, za preliv
  • maslac
  • šećer u prahu - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesi se testo od nabrojanih sastojaka i podeli se na 18 pogačica. Mažu se istopljenim masalcem i slepljuju se po tri.

Razvijaju se u tanke kore koje se ostavljaju da se osuše.

Svaka kora se maže maslacem, posipa se smesom od izmrvljenog sira i jaja i prebacuje se pomoću oklagije u posudu za pečenje namazanu maslacem.

Pita se preliva vrućim maslacem i peče se u prethodno zagrejanoj umerenoj rerni.

Ispčena pita se preliva kiselim mlekom, pomešanim sa četiri jaja i šećerom u prahu.

Dopeče se u jakoj rerni.

Pita sa sirom, prelivena kiselim mlekom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: