Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovana kopriva sa prezlama

Pohovana kopriva sa prezlama

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k439
Pohovana kopriva sa prezlama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
29/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Pohovana kopriva sa prezlama - jedite kao predjelo ili meze"

Potrebni sastojci

  • kopriva - 300 grama
  • jaja - 2 komada
  • vegeta
  • prezle - za pohovanje
  • ulje - za prženje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i dobro operite koprivu. Skuvajte je dok ne omekne i ocedite je od vode.

Pažljivo osušite koprivu na papirnom ubrusu. Posolite i začinite vegetom.

Umutite jaja u posudi.

Zagrejte ulje u tiganju.

Umočite struk koprive u prezle, nakon toga u jaje i pržite dok se ne dobije zlatkasta boja.

Ocedite prženu korivu na ubrusu.

Pohovana kopriva sa prezlama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: