Pečeno prasence u rerni

Pečeno prasence u rerni
Fotografije: stanimira karadjova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
16
"Pravo uživanje za goste i bližnje - imamo celo pečeno prasence ovde"

Potrebni sastojci

  • celo prasence - 10 kg
  • krvavica - 1 komad
  • kiseli kupus - 2 komada
  • ulje - 200 ml
  • aleva paprika - 2 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prasence se posoli dobro i ostavlja se da prenoći.

Sledećeg dana ga stavljamo u duboku posudu, namazanu uljem i peče se na jakoj vatri tri sata, dok se povremeno okreće i preliva toplom vodom, da se ispeče sa svih strana i bude sočno.

Za to vreme kiseli kupus se iseče na sitno i začinjava se uljem i alevom paprikom.

Dinst se na slaboj vatri 2 sata.

Trideset minuta pre nego što izvadimo pečeno prasence iz rerne u njega dodajemo kiseli kupus i krvavicu i dopečemo.

Pečeno prasence u rerni je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: