Pečeno punjeno prasence

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pečeno punjeno prasence1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
8
"Ljudi sa slabim srcima mogu tražiti u pretrazi za salate, ali pravi poznavaoci obavezno treba da vide ovaj recept za punjeno i pečeno prasence"

Potrebni sastojci

  • prasence - 1 komad
  • biber - 30 zrna
  • aleva paprika - 10 g
  • kiseli kupus - 1 kg
  • luk - 100 g
  • šunka - 250 g
  • limuna - 1 komad
  • mast - 100 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeno i oprano prase ocedote i natrljajte mašću spolja. Pospite solju i biberom sa spoljašnje i unutrašnje strane.

Posevno u delu ugrejane masti i malo vode dinstajte sitno iseckan luk, krupnije isečen kupus, isečenu šunku, alevu papriku i deo mlevenog bibera.

Nakon dvadesetak minuta sa gotovom smesom napunite prase.

Ušijte ga, namažite mašću i stavite u pleh sa grančicama loze.

Sipajte malo vrele vode i pecite u umerenoj rerni dok ne porumeni.

Periodilno okrećite da se ispeče sa obe strane, namažite limunom i prelijte sosom koji se dobio prilikom pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: