Keks torta sa kiselom pavlakom i bademima

Tanja Radmanovac
Tanja Radmanovac
Početnik
18/09/2017
"Jedno parče ukusne torte uvek može poboljšati raspoloženje "
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 726
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 250 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - 4 kašike
  • sveže mleko - 550 ml
  • krem od čokolade - 1 kesica, dr. Oetker
  • krem od vanile - 1 kesica, dr. Oetker
  • crna čokolada
  • bademi - 10 komada, sitno iseckani
  • med - 1 kašika
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Krem od čokolade napravite tako što u činiju sipate 300 ml hladnog mleka, dodajte čokoladni prah i mikserom mutite dok se ne zgusne.

Dodajte pola od ukupne količine kisele pavlake i 2 kašike šećera u prahu i nastavite da mutite dok ne dobijete glatku smesu.

U drugu posudu siajte 250 ml hladnog svežeg mleka i puding od vanile. Umutite, pa dodajte preostalu pavlaku i šećer u prahu i umutite smesu za drugi krem.

Bademe isitnite i možete početi sa pravljenjem torte. U činiji pomešajte vodu i med i dobro promešajte.

Na dno tepsije stavite 3 - 4 kašike čokoladnog krema, preko poređajte red keksa, koje ste prethodno samo jedom umočili u medeni sirup.

Preko premažite čokoladni krem, pa poređajte keks, zatim krem od vanile, posipan bademima.

Zatim sledi treći red keksa i čokoladnog krema, pa završite sa kremom od vanile i ostavite da se stegne.

Pre posluženja, posipajte rendanom crnom čokoladom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar