Način pripreme
Očistite bundevu od semenki, operite je, ogulite je i izrendajte je na krupno rende. U posudu razbijte jaja, dodajte šećer i mutite mikserom dok ne pobeli.
Dodajte kiselo mleko, vanile, ulje, prašak za pecivo i ponovo umutite. Nakon toga počnite postepeno da dodajete brašno mešajući drvenom kašikom ili špatulom dok ne ostanu grudvice.
Dodajte izrendanu bundevu. U kalup za tortu sa prečnikom od 26 cm stavite papir za pečenje. Dodajte malo ulja i brašna i podmažite svuda kalup. Izmešajte smesu i sipajte je u kalup.
Pecite ukusni kolač u rerni zagrejanoj na 160 stepeni dok čačkalica koju zabodete ne bude suva. Za to vreme u posudu stavite maslac, izmrvite čokoladu, dodajte sveže mleko i istopite.
Kada je kolač sa bundevom gotov, izvadite ga iz rerne, pažljivo skinite prsten i poslužite na poslužavniku. Zalijte istopljenom čokoladom i pospite usitnjenim orasima.
Neka vam je slatko sa ovim ukusnim kolačem sa bundevom i orasima!