Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Sveže pečurke sa jajima

Sveže pečurke sa jajima

Ivan CankovIvan Cankov
Početnik
3
Sveže pečurke sa jajima1 / 5
23/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Aromatičan ručak, koji i sami možete da spremite, pri tom veoma jednostavno"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • luk - 2 glavice, crni
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 1/5 pakovanja, svež maslac
  • ulje - 1 - 2 kašike
  • biber
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene pečurke se dinstaju zajedno sa lukom u biljnom maslacu sa dodatkom malo vode i prstohvatom soli. Kad omekšaju prelivaju se jajima, umućenim sa solju i biberom po ukusu.

Ostavljaju se nekoliko minuta na tihoj vatri da se stegnu jaja i serviraju se.

Uz svaku porciju se dodaje svež maslac, nakon čega se odozgo posipa isečen peršun. Odvojeno se servira salata po izboru.

Prijatno uz sveže pečurke sa jajima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: