Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene Pečurke»Pečurke punjene čorizom, jajima i mocarelom

Pečurke punjene čorizom, jajima i mocarelom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k126
Pečurke punjene čorizom, jajima i mocarelom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 5
22/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Malo čoriza i punjene pečurke se pretvaraju u takav delikates, da nećete moći da ih se zasitite"

Potrebni sastojci

  • kraljevski šampinjoni - 10 komada, krupniji
  • čorizo - 150 g
  • slanina - 60 g
  • mocarela - 10 komadam bejbi
  • prepeličija jaja - 10 komada
  • čabata - 1/2 komada, suv
  • maslac - 30 g
  • biber
  • so
  • salata - hrastov list, za aranžiranje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo pečurke pomoću četke i odsečemo im drške. Stavljamo ih u posudeu blendera. Dodajemo krupno isečenu slaninu i čabatu, izlomljenu na male parčiće. Začinjavamo solju i biberom, dodajemo i maslac koji je na sobnoj temperaturi. Sameljemo dobro.

Stavljamo smesu u posudu. Stavljamo po kašičicu u svaku pečurku. Odozgo razbijamo po jedno prepeličije jaje, slede kriške ćoriza i mocarele kao poklopac. Stavljamo primamljivo predjelo u prethodno zagrejanu rernu i pečemo dok ne bude gotovo.

Aranžiramo sa salatom, serviamo kao predjelo ili kao garnirung.

Konzumiramo kako toplo, tako i hladno - ukus je božanstven.

Savet: Ako vam ostane deo nadeva, možete da skuvate na kratko 2-3 krompira. Isečen na pola i njime napunjen, biće idealna kombinacija da iskoristite satojke i da iznenadite sa raznolikošću ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: