Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Pečurke punjene jajima i kačkavaljem

Pečurke punjene jajima i kačkavaljem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pečurke punjene jajima i kačkavaljem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Pečurke punjene jajima i kačkavaljem - jedan zalogaj vas deli od lepšeg magičnog sveta"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 6 - 8 komada, velike (šitake ili šampinjoni)
  • beli luk - 1 čen
  • jaje - 1 komad, XL
  • kačkavalj - oko 60 g
  • maslinovo ulje - 8 kašičica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite pečurke pravilnog oblika i kapice pogodne za punjenje.

Dobra varijanta je šampinjon, ali u ovom receptu ja sam izabrala šitake, da bih od običnog napravila malo interesantniji i drugačiji recept.

Odsecite drške pečurkama (ako koristite šampinjone jednostavno ih odlomite pažljivo od osnove).

Očistite dobro šeširiće čistom vlažnom krpom i poređajte u posudu za pečenje pokrivenu aluminijumskom folijom ili papirom za pečenje, blago namazanim - uloga im je jedna, da na zagori i da se deo nadeva ne zalepi za posudu, u slučaju da iscuri i razlije se u nekom trenutku.

Umutite veliko jaje i u njega narendajte kačkavalj, njega možete da stavite onoliko koliko procenite da je dovoljno, da napunite kapice. Dodajte prstohvat soli i promešajte.

U svaku kapicu stavite po jednu kašičicu maslinovog ulja i po jednu do dve tanke kriške belog luka. Posolite blago, napunite napravljenim nadevom i za završetak pospite pikantnim fino mlevenim biberom.

Ispecite pečurke u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Servirajte punjene pečurke tople, ukrašene po vašem ukusu.

Prijatno uz ove pečurke punjene jajima i kačkavaljem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: