Način pripreme
Počinjem sa krompirom zato što je sporije.
Operem i isečem krompir kao vedžis bez da ga gulim. U tepsiji ga lepo izmešam sa suncokretovim uljem, gotovim začinom za roštilj* i slatkom alevom paprikom.
Moj gotov začin sadrži: kuvarsku so, 22.8% začina - kari, korijander, kim, ruzmarin, luk u prahu.
Ređam ga sa kožicom na dole u tepsiju i stavljam je u prethodno zagrejanu rernu na 200°C.
Za sos:
Sitno iseckam luk i pomešam sa ostalim sastojcima u posudici. Lepo bi bilo da odstoji barem 30 minuta u frižideru.
Burger ćuftice pripremam na roštilju sa keramičkom pločom. Svaki burger stavljam u kesicu kao što su one za voće i povrće u hipermarketima i pritiskam ih između dve daske tako da postanu otprilike 1-2 cm debeli.
Ređam ih na roštilj i posolim ih po ukusu dok se peku. Kada je gotovo, ređam i isečene pogačice na dva dela kako bi se zapekle.
Ređam sendviče sledećim redosledom:
Namažem oba dela pogačice sosom. Stavljam jedan list Ajsberg salate. Posle sledi ćufta. Na nju jedan slajs čedar sira i paradajz iseckan kao kriška. Zatvaram ukusni sendvič.
Krompir je gotovi kada postanu zlatasti, a vršići su blago prepečeni.
Serviram sa brzim i jednostavnim burgerima kod kuće sa ostalim sosom.
Bon Apeti!