Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Brzi i jednostavni burgeri kod kuće

Brzi i jednostavni burgeri kod kuće

MihovMihov
Početnik
131101
Brzi i jednostavni burgeri kod kuće
Fotografije: Mihov
2 / 14
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Najukusniji burgeri su oni koji su spremljeni sa domaćim proizvodima i u domaćim uslovima"

Potrebni sastojci

  • pogačice - 1 pakovanje /6 komada/
  • konjske ćufte - 1 tanjir / 6х80 g
  • paradajz - 1 komad
  • krompir - 3 velika
  • čedar - 1 pakovanje, slajs
  • ajsberg - 1 komad
  • začini za roštilj - 50 g, gotov*
  • ulje - 100 ml, suncokretovo
  • aleva paprika - 50 g, slatka
  • Za sos
  • luk - 1 glavica
  • majonez - 400 g
  • kečap - 200 g
  • senf - 10 g
  • šećer - 3 kašičice
  • začin za roštilj - 50 g, gotov
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjem sa krompirom zato što je sporije.

Operem i isečem krompir kao vedžis bez da ga gulim. U tepsiji ga lepo izmešam sa suncokretovim uljem, gotovim začinom za roštilj* i slatkom alevom paprikom.

Moj gotov začin sadrži: kuvarsku so, 22.8% začina - kari, korijander, kim, ruzmarin, luk u prahu.

Ređam ga sa kožicom na dole u tepsiju i stavljam je u prethodno zagrejanu rernu na 200°C.

Za sos:

Sitno iseckam luk i pomešam sa ostalim sastojcima u posudici. Lepo bi bilo da odstoji barem 30 minuta u frižideru.

Burger ćuftice pripremam na roštilju sa keramičkom pločom. Svaki burger stavljam u kesicu kao što su one za voće i povrće u hipermarketima i pritiskam ih između dve daske tako da postanu otprilike 1-2 cm debeli.

Ređam ih na roštilj i posolim ih po ukusu dok se peku. Kada je gotovo, ređam i isečene pogačice na dva dela kako bi se zapekle.

Ređam sendviče sledećim redosledom:

Namažem oba dela pogačice sosom. Stavljam jedan list Ajsberg salate. Posle sledi ćufta. Na nju jedan slajs čedar sira i paradajz iseckan kao kriška. Zatvaram ukusni sendvič.

Krompir je gotovi kada postanu zlatasti, a vršići su blago prepečeni.

Serviram sa brzim i jednostavnim burgerima kod kuće sa ostalim sosom.

Bon Apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: