Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Ražnjići»Brzi i jednostavni teleći ražnjići iz rerne

Brzi i jednostavni teleći ražnjići iz rerne

MihovMihov
Početnik
131101
Brzi i jednostavni teleći ražnjići iz rerne
Fotografije: Mihov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Bez prženja, bez dimljenja, ali sa istim odličnim ukusom - teleći ražnjići iz rerne"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g, za kuvanje
  • biber - 2 kašičice
  • aleva paprika - 2 kašičice, dimljena
  • muskantni oraščić - 2 kašičice, samleven
  • so - 2 kašičice
  • beli luk u prahu - 2 kašičice
  • luk - 1 glavica crni + 1 šalot
  • ljute paprike - 2 komada
  • slanina - 100 g, domaće začinjena
  • limun - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Marinrajte meso i ostavite da se ohladi minimum 30 minuta (što više stoji u marinadi, ukusnije je).

Isecite luk, limun, slaninu i ljute paprike u oblik za ražnjić.

Poređajte ražnjiće, gledajte da do svakog telećeg mesa ima slanina. Poređajte ih simetrično - na primer luk - ljuta paprike - slanina - meso - limun - šalot.

Najelepši su na roštilju, ali ja sam ih pravila u rerni.

Ugrejte rernu na 200 stepeni i pecite dok ne budu gotovi, posle ih okrenite i pecite ponovo.

Brzo, jednostavno, ukusno!

Bon apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: