Način pripreme
Pomešamo brašno sa uljem.
Dodajemo med u vodu dok se u potpunosti ne rastvori. Pomešamo brašno sa medenom vodom, mesimo glatko testo, nauljimo ga i ostavljamo da se odmori na 30 minuta.
Jabuke očistimo i seckamo na sitne kockice, dodajemo cimet i pomešamo sa obe vrste šećera.
Testo razvijamo u veoma tanku koru, premazujemo istopljenim maslacem, posipamo s malo šećera, stavljamo jabuke, posipamo ostalim šećerom, pečenim orasima (usitnjeni).
Uvijamo štrudlu u rolat, stavljamo je u tepsiju, premazujemo je maslacem, pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni na 25 minuta.
Ponovo ga premazujemo maslacem i pečemo još 15 minuta. Vadimo je iz rerne i ponovo mažemo maslacem.
Ostavljamo da se ohladi i obilno posipamo šećerom u prahu.
Savršena štrudla sa jabukama je gotova.