Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Savršena štrudla sa bundevom

Savršena štrudla sa bundevom

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
2674071651
Savršena štrudla sa bundevom
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 4
20/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
8
"Ako sumnjate da je ovo savršena štrudla sa bundevom - jednostavno je probajte i sve sumnje će nestati za par sekundi"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g (12 komada)
  • bundeva - 1200 g, očišćena
  • dunje - 2 komada
  • jabuke - 3 - 4 komada
  • cimet - 1 kašičica
  • masalc - 100 g
  • lešnici - 100 g
  • bademi - 70 g
  • šećer - 360 g (24 kašike)
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva, dunje i jabuke se narendaju na sitno. Posipaju se cimetom i promešaju se.

Maslac se istopi.

Lešnici i bademi se samelju i pomešaju.

Uzima se jedan list kora i maže se maslacem. Preko njega se stavlja drugi list koji se takođe namaže. Raspoređuje se 1/6 šestina voćnog nadeva.

Posipa se deo orašastih plodova i posipa se sa 4 kašike šećera. List se uvija u rolnu i stavlja u posudu za pečenje postavljenu papirom.

Na isti način se sprema još pet rolni za ukusnu štrudlu sa bundevom. Odozgo se mažu maslacem.

Štrudla se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni dok se ne zarumeni.

Može da oduzme i sat vremna, ali zbog sirovog voća je neophodno da se peče duže vreme.

Dok je još topla, savršena štrudla sa bundevom posipa se šećerom u prahu.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Marina Ristić
Marina Ristić
Miris detinjstva.
20.03.2021 22:25