Način pripreme
Počnite sa pripremanjem kora za rolat od banana.
Na vodenoj pari na veoma slaboj temperaturi umutite jaja sa šećerom i vanilinim šećerom dok se ne dobije sipkast i gust krem.
Skinite sa vodene pare i nastavite sa mućenjem još 3-4 minuta. Smesa treba da postane veoma sipkasta, svetla i gusta.
Prosejte u nju brašno u delovima i mešajte glatkim pokretima odozdo ka gore dok se u potpunosti ne usvoji.
Sipajte sipkasto testo u tepsiju rerne obložene papirom za pečenje i ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na 10-11 minuta.
Za to vreme pripremite jednu čistu kuhinjsku krpu. Razvucite je na radnoj površini i poprskajte vodom.
Gotovu koru izvadite i okrenite na krpu, pažljivo odlepite papir i uvijte u rolat. Ostavite je da se ohladi i stavite zajedno sa krpom u frižider dok pripremate jednostavni krem.
Stavite jednu i po bananu da se samelju u blenderu zajedno sa sokom od limuna, polovinom šećera u prahu i sitnim sirom.
Posebno umutite hladnu pavlaku sa ostalim šećerom u gladak i sipkast krem.
Sjedinite obe smese glatkim mešanjem dok se ne dobije jedan homogen krem od banane.
Izvadite uvijenu koru iz frižidera i razvijte je.
Namažite slatkom od banana i posle većim delom krema raspoređujući u ravnomeran sloj.
Ponovo uvijte i ostavite na sat, dva koru da upije krem i slatko i da postane mekša i sočnija.
Pre serviranja napunite špric ostalim kremom i njime ukrasite neverovatno sladak rolat. Stavite za ukras i tanke kriškice banane i pospite čokoladnim prelivom.
Za kraj dodajte listiće sveže mente i poslužite raskošni rolat od banane sa sitnim sirom i pavlakom.
Neka vam je slatko!