Način pripreme
Tikvice se narendaju na krupno rende i posole se s prstohvatom soli. Ocedite ih i dodajte im jedno celo jaje, dva belanca i kokosovo brašno. Promešajte.
Dobijenu smesu rasporedite u pravouganu posudu za pečenje na čije ste dno stavili podmazan papir za pečenje. Ispecite.
Za to vreme u posudici pomešajte sastojke za nadev rolata i promešajte. Dodajte iseckanu mirođiju i beli luk. Ako imate mogućnost pasirajte ih, da se dobije gladak slani krem.
Izvadite pažljivo papir i namažite koru nadevom. Uvijte u čvrst rolat.
Isecite na parčiće i servirajte kao predjelo ili kao lagano glavno jelo.
Rolat od tikvica je lak i brz za spremanje. Pogodan je za one koji su narežimu ishrane sa malo ugljenih hidrata.
Ako nemate rodopski sitan sir, možete koristiti ovčiji ili krem sir.
Prijatno!