Rolat od tikvica sa sitnim sirom i pavlakom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
04/02/2019
"Dajte te tikvice ovamo - za čas ćemo ih pretvoriti u raskošan hladni rolat "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano435
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 male
  • jaja - 3 komada
  • sitan sir - 8 kašika, izvršitih
  • kisela pavlaka - 4 kašike, izvršite
  • beli luk - 2 čena
  • origano - 1 kašičica
  • mirođija - 1 kašičica
  • so
  • ulje - za mazanje papira
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice rendamo, solimo i ostavljamo 15-20 minuta da puste vodu, nakon toga dobro ocedimo.

U proceđene tikvice dodajemo umućena jaja, 4-5 kašika sitnog sira, origano i so po ukusu.

Mešamo dobro i sipamo smesu u široku posudu za pečenje (ja koristim onu najdonju iz rerne). Posuda je prethodno postavljena papirom za pečenje koji je blago namazan.

Smesu za rolat raspoređujemo u tanak sloj i oblikujemo u pravougaonik.

Peče se na 180 stepeni u zavisnosti od rerne oko 15-20 minuta.

Dok se rolat peče u posudici pasiramo beli luk, mirođiju i so po ukusu, pavlaku i preostali sitan sir.

Ispečenu koru uvijamo u rolat zajedno sa papirom dok je još topao i ostavljamo da se ohladi tako, nakon čega razvijamo pažljivo, mažemo kremom i uvijamo ponovo.

Sjajno je kako za predjelo tako i kao garnirung, a što da ne i kao osnovno jelo tokom letnjih vrućina.

Dobro je da ga spremite bar sat dva pre jela i da servirate nakon što ste ga ohladili u frižideru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar