Način pripreme
Tikvice rendamo, solimo i ostavljamo 15-20 minuta da puste vodu, nakon toga dobro ocedimo.
U proceđene tikvice dodajemo umućena jaja, 4-5 kašika sitnog sira, origano i so po ukusu.
Mešamo dobro i sipamo smesu u široku posudu za pečenje (ja koristim onu najdonju iz rerne). Posuda je prethodno postavljena papirom za pečenje koji je blago namazan.
Smesu za rolat raspoređujemo u tanak sloj i oblikujemo u pravougaonik.
Peče se na 180 stepeni u zavisnosti od rerne oko 15-20 minuta.
Dok se rolat peče u posudici pasiramo beli luk, mirođiju i so po ukusu, pavlaku i preostali sitan sir.
Ispečenu koru uvijamo u rolat zajedno sa papirom dok je još topao i ostavljamo da se ohladi tako, nakon čega razvijamo pažljivo, mažemo kremom i uvijamo ponovo.
Sjajno je kako za predjelo tako i kao garnirung, a što da ne i kao osnovno jelo tokom letnjih vrućina.
Dobro je da ga spremite bar sat dva pre jela i da servirate nakon što ste ga ohladili u frižideru.