Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Slana torta sa krompirom i piletinom

Slana torta sa krompirom i piletinom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Slana torta sa krompirom i piletinom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Slana krompir tora koja će u potpunosti zadovoljiti vaše receptore ukusa"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 kg
  • piletina - 1 kg
  • parmezan - šaka
  • jaja - 1 komad
  • pileće meso - 1 kg
  • so
  • crni biber
  • kravlji maslac - za mazanje i prženje
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 300 g
  • peršun - iseckan
  • prezle - za posipanje
  • kačkavalj - izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulimo, operemo i kuvamo 2 kg krompira. Dobro izgnječimo. Dodajemo šaku parmezana i 1 jaje. Dobro izmešamo.

Skuvamo 1 kg pilećeg mesa (ja sam koristila batak) i isečemo ga na male komadiće. Začinimo solju i crnim biberom.

Stavljamo prvu polovinu krompira, posle pečurke, kačkavalj i piletunu, posle ponovo kačkavalj.

U tiganju zagrejemo maslac i propržimo 1 glavicu sitno iseckanog luka. Dodajemo 300 g pečuraka. Začinimo solju i crnim biberom. Dodajemo sitno iseckan peršun i kuvamo dok pečurke ne budu gotove.

Oktuglu tepsiju sa padajućim prstenom (20 cm) lepo podmazujemo maslacem svuda i posipamo prezlama tako da se prezle zalepe po maslacu. Stavljamo polovinu skuvanih krompira.

Stavljamo pečurke i posipamo izrendanim kačkavaljem. Stavljamo iseckano pileće meso i ponovo posipamo kačkavaljem. Na kraju stavljamo ostale krompire, dobro zagladimo odozgo, stavljamo komadiće kravljeg maslaca i posipamo prezlama.

Pečemo unikatnu kropir tortu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C 40-45 minuta.

Dekorišemo slanu tortu sa pečurkama u maslacu čeri paradajzima i strukovima svežim začina. Neka vam je ukusno sa ovom slanom tortom sa krompirom i piletinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: