Način pripreme
Ogulimo, operemo i kuvamo 2 kg krompira. Dobro izgnječimo. Dodajemo šaku parmezana i 1 jaje. Dobro izmešamo.
Skuvamo 1 kg pilećeg mesa (ja sam koristila batak) i isečemo ga na male komadiće. Začinimo solju i crnim biberom.
Stavljamo prvu polovinu krompira, posle pečurke, kačkavalj i piletunu, posle ponovo kačkavalj.
U tiganju zagrejemo maslac i propržimo 1 glavicu sitno iseckanog luka. Dodajemo 300 g pečuraka. Začinimo solju i crnim biberom. Dodajemo sitno iseckan peršun i kuvamo dok pečurke ne budu gotove.
Oktuglu tepsiju sa padajućim prstenom (20 cm) lepo podmazujemo maslacem svuda i posipamo prezlama tako da se prezle zalepe po maslacu. Stavljamo polovinu skuvanih krompira.
Stavljamo pečurke i posipamo izrendanim kačkavaljem. Stavljamo iseckano pileće meso i ponovo posipamo kačkavaljem. Na kraju stavljamo ostale krompire, dobro zagladimo odozgo, stavljamo komadiće kravljeg maslaca i posipamo prezlama.
Pečemo unikatnu kropir tortu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C 40-45 minuta.
Dekorišemo slanu tortu sa pečurkama u maslacu čeri paradajzima i strukovima svežim začina. Neka vam je ukusno sa ovom slanom tortom sa krompirom i piletinom.