Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Slana torta sa krompirom i kačkavaljem

Slana torta sa krompirom i kačkavaljem

Slana torta sa krompirom i kačkavaljem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Svaki dan je praznik uz ovu sjajnu slanu torticu sa krompirom i kačkavaljem"

Potrebni sastojci

  • krompir - 9 komada, srednje veliki
  • šargarepa - 2 komada
  • majonez - 1 komad
  • krem sir - 125 g
  • sitan sir - 3 velike kašike
  • jaja - 4 skuvana
  • so
  • biber
  • šarena so
  • peršun
  • beli luk - 3 čena
  • kačkavalj - 60 g
  • paprike - za dekoraciju
  • masline - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite oljušten krompir za tortu i šargarepe. Kuvajte ih 15-20 minuta sa prstohvatom soli i ocedite od vode. Dok su još tople izgnječite pomoću prese u pire i podelite smesu na dva dela.

U posudi pomešajte majonez, meki krem sir, sitan sir i promešajte.

Začinite solju, biberom i peršunom. Skuvajte jaja, oljuštite i isecite polovinu na krugove, ostala su za dekoraciju odozgo.

U mali kalup za tortu prečnika 19 cm sa prstenom koji se skida sipaje polovinu krompira i oformite koru, pritiskajući blago kašikom.

Odozgo sipajte po veći deo smese od majoneza i poređajte krugove skuvanih jaja.

Začinite ih šarenom solju. Sledi preostali krompir za drugu koru i mazanje majonezom.

Pospite narendanim kačkavaljem, ukrasite vašu slanu tortu kriškama jajeta, maslinama, peršunom i crvenom paprikom.

Ohladite dobro i servirajte isečeno kao tortu.

Srećni i ukusni Božićni praznici uz ovu slanu tortu sa krompirom i kačkavaljem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: