Način pripreme
Isecite oljušten krompir za tortu i šargarepe. Kuvajte ih 15-20 minuta sa prstohvatom soli i ocedite od vode. Dok su još tople izgnječite pomoću prese u pire i podelite smesu na dva dela.
U posudi pomešajte majonez, meki krem sir, sitan sir i promešajte.
Začinite solju, biberom i peršunom. Skuvajte jaja, oljuštite i isecite polovinu na krugove, ostala su za dekoraciju odozgo.
U mali kalup za tortu prečnika 19 cm sa prstenom koji se skida sipaje polovinu krompira i oformite koru, pritiskajući blago kašikom.
Odozgo sipajte po veći deo smese od majoneza i poređajte krugove skuvanih jaja.
Začinite ih šarenom solju. Sledi preostali krompir za drugu koru i mazanje majonezom.
Pospite narendanim kačkavaljem, ukrasite vašu slanu tortu kriškama jajeta, maslinama, peršunom i crvenom paprikom.
Ohladite dobro i servirajte isečeno kao tortu.
Srećni i ukusni Božićni praznici uz ovu slanu tortu sa krompirom i kačkavaljem!