Način pripreme
Pripremite smesu za omiljeni krem karamel, umutite jaja, mali deo šećera, vanilu i sveže mleko u posudi.
Napravite pire od pola banane, možete prosto izgnječiti. Dodajte u smesu i ponovo promešajte.
Posebno dodajte šećer u posudu za karamelizovanje i stavite na vatru zajedno sa malo vode na niskoj temperaturi dok ne dobijete zlatan karamel.
Voda koju ste dodali ne treba da rastvara šećer, nego da ga nakvasi, ali da se ne dobije sirup. Prosto koristite supenu ili kafenu kašiku, dodajte vodu 2-3 kašičice bi bilo dovoljno.
Rasporedite karamel po dnu kalupa za krem karamel i dodajte posudu sa smesom od jaja. Poređajte u duboku posudu, dodajte vodu u pleh do pola kalupa i stavite da se peku dok se ne stvori braonkasta korica odozgo. Pecite oko sat vremena na 140-150 stepeni ili dok desert sa jajima ne dobije lep izgled.
Krem karamel od banana servirajte u tanjirima i ukrasite bananom ili nečim drugim po izboru.