Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Šupljikavi krem karamel od kozjeg mleka

Šupljikavi krem karamel od kozjeg mleka

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Šupljikavi krem karamel od kozjeg mleka
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Uzmite kašiku i u napad, a recept ćete zapisati posle"

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • kozje mleko - 1 l
  • šećer - 300 g
  • vanila - 3 kesice
  • šećer - 100 g, za karamelizaciju
* merne jedinice

Način pripreme

Kozje mleko je, po svojoj strukturi, malo vodenastije i dobro je da se kuva malo duže, nekoliko minuta nakon ključanja. Dok se mleko hladi, umutite jaja sa šećerom. Jaja ima više u ovom receptu, upravo zbog upotrebe ređeg, kozjeg mleka.

Kada je mleko prohlađeno, dodajte ga u smesu jaja šećera i vanile. Karamelizujte šećer i sipajte ga u posudice, a nakon nekoliko minuta, sipajte i smesu sa jajima i mlekom.

Pecite u vodenoj kupci na 150 stepeni, a krem karamel će i pored toga što voda ne ključa, biti ispunjen šupljinama, jer samo mleko ima više vode. Ukus je, sa druge strane, izvanredan i ovaj karamel je veoma koristan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: