Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Krhka rebarca u medenoj marinadi

Krhka rebarca u medenoj marinadi

NikiNiki
Guru
558783k145
Krhka rebarca u medenoj marinadi
Fotografije: Niki
1 / 3
11/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"U medenoj marinadi je tajna ukusnih rebarca"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • marinada
  • biber - 1/2 kašičica
  • limun - 1 komad, sok
  • crveno vino - 200 ml
  • so
  • paradajz pire - 5 kašika
  • senf - 1 kašika
  • med - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre spremite marinadu za svinjska rebarca.

U posudi pomešajte sastojke za nju. Isecite ili stavite cela rebra u posudu za pečenje i prelijte.

Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite rebra sat vremena na 180 stepeni.

Posle sklonite foliju i pecite marinirana rebarca još 5 minuta, okrenite i dopecite novih pet minuta.

Čim su gotova, možete da ih namažete sa sosom koji se stvorio i da servirate krhka rebarca u medenoj marinadi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: