Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Povrće na roštilju u medenoj marinadi

Povrće na roštilju u medenoj marinadi

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Povrće na roštilju u medenoj marinadi
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Teško ćete zamisliti raskošan ukus mariniranog povrća na roštilju ako ga ne spremite"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • patlidžan - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • krastavac - 1 komad
  • pesto od maslina
  • sir
  • za marinadu
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • soja sos - 2 kašike
  • balsamiko sirće - 2 kašike
  • so
  • origano - 1 kašika
  • sok od limuna - 1/2 limuna
  • ruzmarin
  • med - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se iseku na duge ivice, patldižan - na kolutove.

Svi sastojci za medenu marinadu se pomešaju. Prelova se povrće i odstoji 30-40 minuta.

Peku se na zagrejanom roštilju.

U tanjir se poređa povrće na roštilju, krugovi paradajza i krastavca.

Salata se garnira sa pestom od masline, pločicom sira i krugom limuna.

Pirjatno uz ovo povrće na roštilju u medenoj marinadi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: