Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Rebarca»Teleća rebarca u marinadi

Teleća rebarca u marinadi

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k4275
Teleća rebarca u marinadi
Fotografije: Lenka
1 / 3
17/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
180 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"To što u receptu stoji da je marinada sa pivom, ne znači da uz ovo divno jelo ne možete piti vino"

Potrebni sastojci

  • goveđa rebra - 1, 5 kg u komadu
  • ulje - 2 kašike
  • Marinada
  • ljuti kečap - 500 ml
  • svetlo pivo - 250 ml
  • limunov sok - 1 kom.
  • vorčester sos - 2 kašike
  • luk - 3 kom
  • beli luk - 4 čena
  • smeđi šećer - 3 kašike
  • kumin - 2 kašike
  • mleveni đumbir - 1/2 kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovo jelo najvaznija je marinada.

Pripremite marinadu:

U posudu dodati kečap, pivo, sok od limuna, vorčester sos, luk, beli luk , smeđi šećer, kumin i đumbir.

Meso operite, skinite velike i vidljive delove masnog tkiva, posušite ga kuhinjskim papirom, pa ga bogato namažite marinadom. Stavite u nemetalnu posudu, par puta okrenite da se dobro obloži marinadom, potom pokrijte prozirnom folijom i ostavite preko noći u marindi, a najidealnije bi bilo 2 dana.

Izvadite meso iz marinade, sastružite višak marinade i sačuvajte. Meso posolite i pobiberite.

Zagrejte ulje u tiganju pa zapecite meso dok ne dobije smeđu boju sa svih strana.

Stavite meso u posudu za pečenje (pazite da se moze dobro pokriti alu-folijom). Premažite bogato marinadom sa svih strana meso, ulijte u posudu 100 ml vode, pokrijte folijom pa pecite oko 2 i po sata na 160°C dok meso ne omekša i rebra sama ispadnu. Po potrebi dodajte još 100 ml vode na pola pečenja ako vidite da je sos pregust.

Ako niste sigurni da vam je posuda dobro zatvorena alu-folijom, slobodno sve zamotajte u alu-foliju i tako pecite, jer se meso treba dobro upariti s obzirom da je to ipak tvrđe meso.

Izvadite posudu iz rerme i ostavite te poklopljeno da stoji 15 minuta.

Izvadite meso, narežite ga na trake. Premažite umakom pa pustite jos 10 minuta da se kratko zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: