Način pripreme
Umutite šećer sa omekšalim maslacem do ne dobijete gladak krem.
Odvojte belanca od žumanaca. Dodajte žumanca u maslac - jedno po jedno, ne prestajući da mutite. Dodajte ekstrakte vanila i koru limuna.
Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo i dodajte ga u gornju smesu postepeno.
Umutite belanca sa prstohvatom soli u tvrd sneg. U procijama ih dodajte u smesu.
Promešajte pažljivo špatulom u homogenu smesu.
Namažite i brašnom pospite posudu za pečenje i sipajte je unutra.
Očistite i isecite šljive, pospite ih cimetom i sa dve kašike šećera. Zabodite ih u testo.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pecite voćni kolač dok ne bude gotov - oko 40 minuta.
Pospite jesenji kolač sa šljivama i cimetom šećerom u prahu i servirajte.