Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ćevap»Vinski ćevap sa sojinim zalogajima

Vinski ćevap sa sojinim zalogajima

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4501501k211
Vinski ćevap sa sojinim zalogajima
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
21/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Vinski ćevap sa sojinim zalogajima i pirinčem za garnirung - koju ocenu biste dali za ovaj tanjir"

Potrebni sastojci

  • sojini zalogaji - oko 100 grama
  • pečurke - oko 250 grama
  • bukovače - oko 250 grama
  • luk - 1 mala glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • crveno vino - 1/3 šolje
  • brašno - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • crni biber - mleveni
  • piment - mleveni ili nekoliko zrna
  • lovorov list - 1 komad
  • kumin - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sojini zalogaji se zalivaju vrućom vodom i ostavljaju se sa strane.

Luk i šargarepa se sitno se iseckaju.

Pečurke se očiste. Bukovače se iseckaju na krupnije zalogaje, a pečurke - na kriškice.

U zagrejanom ulju se proprže luk i šargarepa. Malo nakon toga u njih se dodaju pečurke i proprže se i one. Kada počnu da odvajaju dosta vode, ostavljaju se na slabijoj vatri dok ne provri.

Kada se to desi i ponovo ostanu na masnoći, dodaje se aleva paprika i dobro se izmeša.

Dolazi red na brašno. Nakon njega postepeno se sipa voda otprilike 2-3 šolje uz neprestano mešanje dok se brašno dobro ne istopi.

Ocede se sojini zalogaji i dodaju se i oni.

U šerpu se dodaju ostali začini i vino i ponovo se meša. Ostavlja se da provri i smanjuje se na slabu vatru na još nekoliko minuta.

Gotovo vegansko jelo se servira sa skuvanim belim pirinčem.

Ovaj vinski ćevap sa sojinim zalogajima je veoma ukusan i ni po čemu ne odstupa od klasičnog vinskog ćevapa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: