Način pripreme
Sojini zalogaji se zalivaju vrućom vodom i ostavljaju se sa strane.
Luk i šargarepa se sitno se iseckaju.
Pečurke se očiste. Bukovače se iseckaju na krupnije zalogaje, a pečurke - na kriškice.
U zagrejanom ulju se proprže luk i šargarepa. Malo nakon toga u njih se dodaju pečurke i proprže se i one. Kada počnu da odvajaju dosta vode, ostavljaju se na slabijoj vatri dok ne provri.
Kada se to desi i ponovo ostanu na masnoći, dodaje se aleva paprika i dobro se izmeša.
Dolazi red na brašno. Nakon njega postepeno se sipa voda otprilike 2-3 šolje uz neprestano mešanje dok se brašno dobro ne istopi.
Ocede se sojini zalogaji i dodaju se i oni.
U šerpu se dodaju ostali začini i vino i ponovo se meša. Ostavlja se da provri i smanjuje se na slabu vatru na još nekoliko minuta.
Gotovo vegansko jelo se servira sa skuvanim belim pirinčem.
Ovaj vinski ćevap sa sojinim zalogajima je veoma ukusan i ni po čemu ne odstupa od klasičnog vinskog ćevapa.