Način pripreme
Recept za jelo sa zeljem koje je ukusno, jednostavno, i korisno.
U maloj šerpi prokuvamo otprilike čašu i po vode, posoljenu s 1/3 kašičice himalajske soli.
Sipamo sojine zalogaje - 1 šolju i kuvamo ih ne duže od 10 minuice - do momenta kada je njihova unutrašnjost skuvana.
U keramičkom tiganju sa nelepećim premazom zagrejemo 2-3 supene kašike šarlana (nerafinisano suncokretovo ulje), sipamo sitno iseckanu 1 veliku glavicu starog luka i 1-2 čena belog luka.
Mešamp i savljamo poklopac. Nakon nekoliko minuta dodajemo i iseckanih 20 svežih listova zelja, sa kojih smo prethodno isekli drške i pola vezice mladog luka. Ponovo mešamo i stavljamo poklopac.
U posebnoj podudici izmešamo jaja sa prstohvatom himalajske soli, crnim biberom i alevom paprikom. Sipamo ih u povrće u tiganju i ravnomerno mešamo.
Začinimo kajganu himalajskom solju i mlevenim crnim biberom i za 5 minuta je gotovo!
Poslužujemo jelo toplo i aromatično.
Kajgana sa zeljem i sojinim zalogajima - neobično ukusan prolećni ručak!