Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kajgana»Kajgana sa zeljem i sojinim zalogajima

Kajgana sa zeljem i sojinim zalogajima

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661205k173
Kajgana sa zeljem i sojinim zalogajima
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 6
03/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Neobičan prolećni ručak - kajgana sa zeljem i sojinim zalogajima"

Potrebni sastojci

  • zelje - 20, velikih svežih listova
  • sojini zalogaji - 1 šolja
  • jaja - 2 - 3 komada
  • luk - 1 glavica, velika
  • mladi luk - ½ vezice, pera
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • himalajska so - ukupno otprilike 1 kašičica
  • crni biber - 1/3 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica, ravna
  • šarlan - 2 - 3 supene kašike, suncokretovo ulje
  • voda - 1 - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Recept za jelo sa zeljem koje je ukusno, jednostavno, i korisno.

U maloj šerpi prokuvamo otprilike čašu i po vode, posoljenu s 1/3 kašičice himalajske soli.

Sipamo sojine zalogaje - 1 šolju i kuvamo ih ne duže od 10 minuice - do momenta kada je njihova unutrašnjost skuvana.

U keramičkom tiganju sa nelepećim premazom zagrejemo 2-3 supene kašike šarlana (nerafinisano suncokretovo ulje), sipamo sitno iseckanu 1 veliku glavicu starog luka i 1-2 čena belog luka.

Mešamp i savljamo poklopac. Nakon nekoliko minuta dodajemo i iseckanih 20 svežih listova zelja, sa kojih smo prethodno isekli drške i pola vezice mladog luka. Ponovo mešamo i stavljamo poklopac.

U posebnoj podudici izmešamo jaja sa prstohvatom himalajske soli, crnim biberom i alevom paprikom. Sipamo ih u povrće u tiganju i ravnomerno mešamo.

Začinimo kajganu himalajskom solju i mlevenim crnim biberom i za 5 minuta je gotovo!

Poslužujemo jelo toplo i aromatično.

Kajgana sa zeljem i sojinim zalogajima - neobično ukusan prolećni ručak!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: