Način pripreme
Ispasirajte paprike blenderom ili pasatorom. Pre toga ih ocedite.
U drugoj posudi umutite jaja sa brašnom i dodajte ih u paprike. Začinite solju i biberom. Na kraju dodajte sitno naseckani peršun i sve dobro promešajte.
Ovu smesu sipajte u pleh pokriven papirom za pečenje, koji ste lagano nauljili. Pecite 10-13 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Dok je kora još uvek topla, okrenite je na drugi list papira za pečenje, uklonite papir na kome se kora pekla pažljivo i ostavite da se kora ohladi.
Nakon toga premažite koru sa 200 g topljenog sira sa ukusom šunke uz pomoć silikonske špatule. Odozgo poređajte kriške mariniranog grilovanog patlidžana iz konzerve.
Ponovo premažite topljenim sirom, ovoga puta sa ukusom paprika i rasporedite tanke kolutove suve kobasice odozgo.
Umotajte čvrst rolat uz pomoć papira za pečenje. Ubacite ukusni slani rolat u frižider da se stegne na nekoliko sati. Dobićete veoma ukusan rezultat.
Poslužite rolat sa paprikama uz dresing od kiselog mleka, majoneza i senfa. Ide fantastično uz slani rolat od paprika.