Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Enčilade»Enčilade sa paradajz pireom i čedrom

Enčilade sa paradajz pireom i čedrom

Enčilade sa paradajz pireom i čedrom
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
4
"Enčilade se paradajz pireo i čedrom - da li ste spremni za nešto drugačije?"

Potrebni sastojci

  • tortilje - 4 komada
  • čedar - 150 g, narendan
  • paradajz pire - 6 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 2 prstohvata, mleveni
  • čili sos - 1/2 kašičice
  • luk - 2 glavice, crveni
  • pasulj - 1 konzerva, crveni
  • ulje - 1 kašika - malo za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk na sitno i zapržimo ga 1-2 minuta u zagrejanom ulju.

Dodajemo crveni pasulj, so, biber, čili sos i paradajz pire.

Ostavljamo na ringli još 2-3 minuta dok se ne zgusne i dodajemo narendan čedar, Promešamo i premestimo.

Raspoređujemo smesu u četiri tortilje i pažljivo ih uvijamo podvijajući ih tako do budu čvrsto zatvorene.

Poređamo enčilade u teflonsku posudu i mažemo ih odozgo sa malo ulja.

Zapečemo naše enčilade sa čedrom i paradajz pireom u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 7-8 minuta.

Serviramo odmah sa omiljenim sosom ili salatom od povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: