Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Ljutenica sa gotovim paradajz pireom

Ljutenica sa gotovim paradajz pireom

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Ljutenica sa gotovim paradajz pireom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
90 min.
"Praktična domaćica zna kako da pripremi zimnicu, a da se to ne pretvori u beskrajno stajanje pored šporeta!"

Potrebni sastojci

  • paprika - 12 kg
  • šargarepa - 3 kg
  • paradajz pire - 2 tegle od 680 g
  • ulje - 1 l
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 1 glavica
  • šećer - 1 1/2 - 2 šolje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike ispečemo, kratko ostavimo pokrivene u posudi ili kesi i oljuštimo. Očistimo od drški i semena i sitno samljemo mašinom za mlevenje mesa. Šargarepa se kuva dok ne omekša, a luk se očisti. Šargarepa i luk se samelju i dodaju mlevenoj pečenoj paprici.

Svi proizvodi se mešaju, dodaju se šećer i so i mešaju dok se začini ne rastvore. Ulje se prokuva na nekoliko sekundi, ostavi da se ohladi i dodaje ostalim proizvodima.

Dobijena smesa se raspoređuje u tegle, koje se dobro zatvaraju i sterilišu 10 minuta.

Probajte i druge naše predloge za ljutenicu, kao što je ovaj 100 godina stari recept za ljutenicu, ljutenicu u rerni ili srpski ajvar.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: