Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Pasulj sa paradajz pireom u multikukeru

Pasulj sa paradajz pireom u multikukeru

Denitsa DimitrovaDenitsa Dimitrova
Početnik
422
Pasulj sa paradajz pireom u multikukeru
Fotografije: Denitsa Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
210 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
5
"Uverićete se koliko se jednostavno kuva pasulj sa pardajz pireom u multikukeru uz ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 5 - 6 kašika
  • Za zapršku
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno natopimo pasulj na nekoliko sati. Ocedimo od vode i operemo ga i sipamo u posudu multikukera.

Vodu stavljamo u odnosu 1:5. Uključujemo kuker na program custom na 3 sata i 30 minuta.

Kada provri dodaje se luk, sitno isečena šargarepa i paradajz pire.

S vremena na vreme možete da dolivte vodu. Ako želite da pasulj bude gušći kao janija, ne dolivajte.

Kada ostane 30 minuta do kraja programa zapržite u posudici sastojke za zapršku i sipajte ih u kuker u pasulj.

Promešajte i ostavite da se krčka dok se program ne završi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: