Način pripreme
Isecite svinjsko meso na komadiće.
Stavite ga u posudu za pečenje, posolite kašičicom soli, stavite nekoliko zrna bibera i sipajte oko litar vode.
Poklopite posudu vatrostalnim poklopcem i stavite je u rernu.
Kuvajte na 220 stepeni oko 90 minuta.
U dubokom tiganju zagrejte ulje i dinstajte u njemu na sitno isečen praziluk.
Kada praziluk omekša dodajte brašno i alevu papriku.
Promešajte dobro i stavite paradajz i pasulj.
Pospite začinom od povrća, čubrom, nanom i solju po ukusu.
Promešajte ponovo i prebacite pasulj u posudu sa mesom.
Rasporedite dobro pasulj sa svinjetinom i dodajte još malo tople vode,
Vratite posudu nazad u rernu, ovaj put bez poklopca i zapecite svinjetinu sa pasuljem i prazilukom oko 30 minuta.
Servirajte i uživajte u ovoj ukusnoj aromatičnoj gozbi.