Način pripreme
Isecite meso na sitne komadiće, preporučljivo je da koristite meso od vrata, grudi ili slaninu, koje ima mast, krtije je i sočnije.
Stavite maslinovo ulje u dubok tiganj, ugrejte na vatri i stavite meso da se zaprži, čim promeni boju sipajte pola šolje vode, promešajte i poklopite. Smanjite vatru na umerenu temperaturu i dinstajte meso 10 minuta.
Skinite poklopac i ostavite tečnost da ispari i da meso ostane na masti, nakon toga će početi da se prži. Dodajte struk majčine dušice i promešajte, kuvajte dok ne dobije zlatnu boju.
Luk očistite i isecite, stavite u drugi tiganj malo maslinovog ulja, ugrejte na drugoj ringli i stavite luk da se prži, pržite dok ne omekša i prebacite u tiganj sa mesom. Pržite kratko, stavite so i sipajte vino, ostavite alkohol i tečnost da ispari.
Ocedite pasulj od tečnosti, dodajte ga u tiganj, začinite biberom, promešajte i kuvajte 5 minuta. Skinite sa vatre, pospite svežim peršunom i malo ljute paprike i servirajte.