Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Svinjsko Varivo»Kuvana svinjetina sa pasuljem u rerni

Kuvana svinjetina sa pasuljem u rerni

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Kuvana svinjetina sa pasuljem u rerni
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
04/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Nema muškarca koji će odoleti ovakvom predlogu za ručak"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 2 komada, male
  • paprike - 2 - 3 komada
  • paradajz - 2 komada, mali
  • peršun
  • pasulj - 250 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašika
  • nana
  • čubar
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte meso u posoljenoj vodi. Ostavite da se ohladi i iskidajte ga na parčiće.

U tiganj sipajte ulje i zapržite isečeni luk, paprike i narendane šargarepe. Nakon što omekšaju, dodajte meso i paradajz isečen na sitno.

Nakon nekoliko minuta dodajte brašno i alevu papriku. Nalijte vodu i dodajte preostale začine. Sipajte skuvani pasulj u posudu i prelijte ga smesom iz tiganja.

Promešajte dobro i zapecite jelo na 200 stepeni oko 35 minuta. Izvadite ga iz rerne i pospite isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: