Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Svinjetina sa pasuljem i prazilukom u rerni

Svinjetina sa pasuljem i prazilukom u rerni

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Svinjetina sa pasuljem i prazilukom u rerni
Fotografije: Gergana Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Tradicija nalaže da čovek bar jednom mesečno jede ovo ukusno jelo sa pasuljem, prazilukom i svinjetinom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • pasulj - 1 konzerva, 800 g
  • praziluk - 1 struk
  • paradajz - 300 g, iz konzerve
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - u zrnu
  • univerzalni začin - 1 kašika
  • čubar - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na komadiće.

Stavite ga u posudu za pečenje, posolite kašičicom soli, stavite nekoliko zrna bibera i sipajte oko litar vode.

Poklopite posudu vatrostalnim poklopcem i stavite je u rernu.

Kuvajte na 220 stepeni oko 90 minuta.

U dubokom tiganju zagrejte ulje i dinstajte u njemu na sitno isečen praziluk.

Kada praziluk omekša dodajte brašno i alevu papriku.

Promešajte dobro i stavite paradajz i pasulj.

Pospite začinom od povrća, čubrom, nanom i solju po ukusu.

Promešajte ponovo i prebacite pasulj u posudu sa mesom.

Rasporedite dobro pasulj sa svinjetinom i dodajte još malo tople vode,

Vratite posudu nazad u rernu, ovaj put bez poklopca i zapecite svinjetinu sa pasuljem i prazilukom oko 30 minuta.

Servirajte i uživajte u ovoj ukusnoj aromatičnoj gozbi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: