Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Oslić sa povrćem u rerni

Oslić sa povrćem u rerni

Oslić sa povrćem u rerni
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Riba sa krompirom je uvek omiljeno jelo za sve u kući"

Potrebni sastojci

  • oslić - 4 komada (file), zamrznuto
  • krompir - 3 komada
  • paprika - 1 komad, zelena
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Odmrznite ribu, posolite je i ostavite.

Oljuštite krompir i nasecite ga na kolutove. Luk isecite na rebarsa, a papriku na trakice.

U tiganj sipajte 4 kašika ulja i upržite u njemu povrće do lagane zlatne boje. Malo pre nego što izvadite povrće, dodajte mu izgnječeni beli luk. Prebacite povrće u pleh za pečenje.

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Zapecite povrće.

10 minuta pre nego što povrće bude gotovo ubacite oslića preko njega i pecite ribu dok ne bude gotova.

Oslić sa povrćem u rerni je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: