Način pripreme
Za ovu jesenju krem supu, karfiol podelite na cvetove, pospite ih solju i biberom, dodajte 2 kašike ulja i promešajte, da se dobro rasporede začini.
Očistite glavicu belog luka i malo odsecite vrh tako da se svi čenovi iseku odozgo. Na svaki čen sipajte malo ulja. Umotajte beli luk u foliju.
Karfiol rasporedite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Sa karfiolom ispecite i beli luk.
Crni luk, šargarepu i papriku sitno iseckajte. Pržite na vrelom ulju. Povrću dodajte obe vrste aleve paprike i izmrvljenu kocku bujona.
Pečeni beli luk oljuštite i dodajte sve čenove. Lagano iz izgnječite i dobro promešajte.
Na kraju dodajte karfiol i sipajte 4-5 šolja vode. Pustite da provri, pa smanjite vatru i supu od karfiola ostavite dok sve namirnice ne budu gotove.
Na kraju posolite po potrebi skinite sa vatre i ispasirajte.
Krem supa od karfiola služi se sa krutonima i po želji posuta peršunom.