Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Starinsko jelo Krpice

Starinsko jelo Krpice

Korisnik#273643Korisnik#273643
Šegrt
8558207
Starinsko jelo Krpice
Fotografije: Korisnik#273643
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Nema ništa slađe od jela iz starih notesa!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • crni luk - 200 g
  • so
  • biber
  • biljni začin
  • aleva paprika
  • ulje
  • Za krpice od testa
  • jaja - 2 kom.
  • brašno - oko 200 g
  • so
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre oguliti krompir i iseći na nešto krupnije komade, posoliti i skuvati. U veliku šerpu izdinstati sitno isečen crni luk na malo ulja i dodati so, biber, biljni začin i tek na kraju alevu papriku. Ko voli ljuto može da doda i ljutu mlevenu ili tucanu paprilku.

Pošto se luk izdinstao i napravio lep sosić ubaciti unutra proceđen krompir i promešati.

Za testo je potrebno zamesiti 2 jaja sa brašnom, dodati malo soli. Rastanjiti testo što se više može i u ključalu posoljenu vodu cepkati delove testa od 2-3 cm ili po želji i kuvati krpice nekoliko minuta dok ne isplivaju.

Procediti testo i ubaciti u restovan krompir, sve promešati.

Napomena: ovo jelo je najbolje praviti istovremeno da se ništa ne bi hladilo, mada može se jesti po želji i hladno.

Uživajte u starinskom jelu Krpice!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: