Kurban jelo

Maria GeorgievaMaria Georgieva
Šegrt
1951583
Kurban jelo
Fotografije: Maria Georgieva
1 / 2
16/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Je l znate razliku između kurban čorbe i kurban jela? Mi mislimo da je Kurban jelo duplo ukusnije"

Potrebni sastojci

  • veliki podbel - 1.5 kg svežeg
  • jagnjetina - 800 g
  • pirinač - 250 g
  • luk - 1 - 2 glavice
  • paradajz - 200 ml
  • so
  • peršun
  • nana
  • univerzalni začin - 1 - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komade i kuvajte u posoljenoj vodi, pa procedite bujon.

Luk prodinstajte u zagrejanom ulju, zatim dodajte pirinač, dok ne postane staklast.

Zatim dodajte veliki podbel da se dinsta dok ne omekša.

Prelijte ga bujonom u odnosu 1:6 i neka se sve zajedno krčka dok se pirinač ne skuva.

Dodajte paradajz, so po želji, peršun, nanu i kuvano meso.

Neka prokrčka sa mesom i sklonite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: