Način pripreme
Prosejemo brašno i pravimo duboku brazdu.
Gasimo sodu u kiselom mleku i mešamo dok ne naraste.
Dva žumanca i tri belanca umutimo dobro zajedno sa šećerom i uljem.
Sipamo mleko i smesu od jaja, šećera i ulja u udubljenje i počinjamo da mešamo dok se ne dobije testo.
Samo testo ne traži mnogo mešenja, važno je da se sastojci potpuno ujedine i da bude glatko.
Podelimo na tri jednaka dela, blago ih razvijemo i ostavljamo posuto brašnom 10 minuta da odstoje.
Nakon što testo odstoji može da se razvija.
Ravzijamo tanko i sečemo na 10 jednakih trogulova, svaki od tri dela.
U široki deo stavljamo kašueku željenog nadeva za naše kiflice i uvijamo ka oštrom uglu.
Stavlljamo svaku kiflicu u posudu za pečenje, postavljenu papirom, a nakon toga ih namažemo žumancem i posipamo susamom.
Pečemo na 160-170 stepeni u zagrejanoj rerni dok ne budu potuno gotove domaće kiflice bez mleka.