Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Galete»Belgijski bakini kolači od spelte

Belgijski bakini kolači od spelte

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k120
Belgijski bakini kolači od spelte
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
30/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Sa čim god da jedete ove bakine kolače, uvek će biti ukusni"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • smeđi šećer - 200 g
  • vanilin šećer - 2 kesica (20 g)
  • maslac - 250 g
  • speltino brašno - 500 g
  • prašak za pecivo - 5 g
  • sveže mleko - 400 ml, kozje
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se ostavlja na sobnoj temperaturi na sat vremena kako bi omeknuo.

Jaja se mute prvo metalnom žicom za mućenje, nakon toga mikserom u penu.

Smeđi šećer se meša sa vanilinim šećerom. Šećer se dodaje u jaja uz neprestano mešanje.

Maslac se dodaje u smesu u malim komadima tako što se mešanje nastavlja na visokom stepenu.

Brašno od spelte se meša sa praškom za pecivo.

Kozje sveže mleko se blago zagreje.

U smesu se dodaje 1/3 brašna i 1/3 svežeg mleka.

Veoma dobro se izmeša, nakon čega se dodaje druga trećina brašna i mleka.

Meša se i dodaje se poslenja jedna trećina brašna i mleka.

Smesa se meša dok se ne dobije homogena smesa.

Uređaj za bakine kolače sa zagreje dok ne bude u potpunosti spreman.

Od smese se sipa 1 kutlača u svako gnezdo uređaja i peče se dok se u potpunosti ne ispeku bakini kolači otprilike 5-7 minuta tako što se ne otvara za vreme pečenja.

Gotove belgijske bakine kolače od spelte serviramo dok su još topli. Garniramo ih kao palačinke.

Između ostalog, sa brašnom od spelte dobijaju se i predivne palačinke od spelte, kao i gurabijice od spelte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: