Način pripreme
Maslac se ostavlja na sobnoj temperaturi na sat vremena kako bi omeknuo.
Jaja se mute prvo metalnom žicom za mućenje, nakon toga mikserom u penu.
Smeđi šećer se meša sa vanilinim šećerom. Šećer se dodaje u jaja uz neprestano mešanje.
Maslac se dodaje u smesu u malim komadima tako što se mešanje nastavlja na visokom stepenu.
Brašno od spelte se meša sa praškom za pecivo.
Kozje sveže mleko se blago zagreje.
U smesu se dodaje 1/3 brašna i 1/3 svežeg mleka.
Veoma dobro se izmeša, nakon čega se dodaje druga trećina brašna i mleka.
Meša se i dodaje se poslenja jedna trećina brašna i mleka.
Smesa se meša dok se ne dobije homogena smesa.
Uređaj za bakine kolače sa zagreje dok ne bude u potpunosti spreman.
Od smese se sipa 1 kutlača u svako gnezdo uređaja i peče se dok se u potpunosti ne ispeku bakini kolači otprilike 5-7 minuta tako što se ne otvara za vreme pečenja.
Gotove belgijske bakine kolače od spelte serviramo dok su još topli. Garniramo ih kao palačinke.
Između ostalog, sa brašnom od spelte dobijaju se i predivne palačinke od spelte, kao i gurabijice od spelte.