Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Galete»Nežni bakini kolači sa kiselom pavlakom

Nežni bakini kolači sa kiselom pavlakom

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Nežni bakini kolači sa kiselom pavlakom
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Samo zamislite da vas ovi ukusni bakini kolači čekaju za stolom za doručak sa omiljenom tečnom čokoladom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja, s vrha
  • šećer - 2 supene kašike
  • so - prstohvat
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 1/2 šolje, meki
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Unapred uključite uređaj za bakine kolače da se zagreva.

U suve posude razdvojte žumanca od belanaca jaja.

U žumanca dodajte šećer i vanilu i mutite mikserom dok se ne dobije kremasta smesa.

Nastavite sa mućenjem kašikom i dodajte kiselu pavlaku, prosejano brašno i meki maslac.

Mešajte dok se ne dobije homogena smesa za palačinke.

U drugoj posudi umutite bečanca od jaja zajedno sa prstohvatom soli.

Smesa će ispasti sipkasta bela kao sneg.

Tada u nju dodajte i prvu smesu. Pažljivo mešajte samo kašikom. Radite polako da ne bi spao obim jaja.

Pomoću kutlače zagrabite smesu od testa za bakine kolače i sipajte na dobro zagrejane ploče uređaja za pravljenje bakinih kolača.

Pecite dok ne budu gotovi hrskavi bakini kolači sa kiselom pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: