Način pripreme
Za koru za tortu maslac se muti sa polovinom šećera, dodaje se čokolada pomešana sa žumancima i izmeša se. Posle prosejano brašno, praćeno umućenim belancima sa drugim delom šećera i prstohvatom soli.
Peče se u kalupu za tortu u kojem ima papira za pečenje, na 180°C otprilike 20 minuta. Nakon što se ispeče, blago sehladi i seče se na dva dela.
Za sirup voda i šećer se prokuvaju na otprilike 1 minutu, posle se stavlja esencija.
Glazura se pravi tako što se u kaserolu sipaju pavlaka i ostali sastojci, meša se dok se ne istopi.
Za sastavljanje torte uzima se odgovarajući poslužavnik, stavlja se prva kora i zaliva se.
Premazuje se celom marmeladom koja je prethodno blago zagrejana kako bi postala tečno i premazuje se po kori.
Odozgo se stavlja druga kora koja se takođe preliva i zaliva se pripremljenom i blago ohlađenom glazurom.
Stavlja se u frižider da se stegne na otprilike 1-2 sata.
Prilikom serviranja vaše čokoladne torte sa marmeladom Zvezdeva dodaje se voće po izboru - banane, mandarine.