Način pripreme
Počnite sa pripremom čokoladnog krema. Ugrejte pavlaku, ne treba da provri i u nju izlomite čokolade. Mešajte dok se potpuno ne rastope. Umutite žumanca na pari i dodajte lagano u toplu čokoladu, ne vrelu.
Stavite smesu u frižider na jedan sat, periodično mešajte. Čim se dovoljno stegne, dodaje belanca umućena na sneg, mešajte spatulom dok se ne dobije homogena smesa.
Za krem sa trešnjama kratko mutite maskarpone sa šećerom u prahu. Posebno umutite pavlaku i postepeno dodajte u maskarpone.
Mešajte spatulom, na kraju dodajte i isečene trešnje. Dok je čokoladni ganaš u frižideru i steže se, napravite kore. U posudi pomešajte sve suve sastojke i dobro promešajte.
Pomešajte jaja, ulje, jogurt, promešajte ih i dodajte u suve sastojk. Sve se meša i na kraju se dodaje vrela kafa. Ponovo promešajte dok se ne dobije homogena smesa. Podelite smesu na tri jednaka dela.
Kalup za torteobložite papirom za pečenje i namažite malo ivice. Kalup koji sam ja koristila je bio prečnika 26 cm. Ispecite tri kore, iz tri puta. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Kore se brzo peku, za oko 10 minuta, ali proverite čačkalicom. Gotove kore ostavite da se potpuno ohlade.
U kalup za tortu stavite jednu potpuno ohlađenu koru i nanesite čokoladni krem. Pokrijte drugom korom i stavite krem od trešanja. Stavite poslednju koru, lagano pritisnite prstima i pokrijte preostalim čokoladnim ganašem. Ostavite u frižideru na jednu noć. Ukrasite je po želji. Ja sam koristila nekoliko trešanja.