Način pripreme
Hleb se namoči u mleku na 10 minuta.
Mleveno meso se stavlja u posudu u kojoj će se mesiti.
Nakon što se hleb namoči, dodaje se mleveno meso.
Dodaje se so i crni biber.
Mleveno meso se veoma dobro umesi. Mleveno meso se deli na 8 delova.
Prazuluk se očisti, opere i sitno se isecka. Dinsta se u maslacu dok ne omekne.
Pečurke se očiste od panjića, operu se i sitno se iseckaju.
Nakon što se prazuluk izdinstao, pečurke se dodaju i veoma dobro se izmešaju.
Praziluk sa pečurkama se prži 10 minuta, nakon čega se dodaju sitno iseckane viršle.
Prženje traje još 10 minuta, nakon čega se nadev skida sa ringle.
Dodaje se opran i sitno iseckan peršun.
Veoma dobro se izmeša i ostavlja se da se ohladi.
Svaki deo mlevenog mesa se spljošti i u sredinu se stavlja nadev i sitno iseckani kiseli krastavčići, nakon čega se uvija u rolnice.
Stavlja se u tepsiju u kojoj će se meći rolnice od mesa.
Rolnice se zalivaju izmešanim senfom izmešanim sa vinom.
Ćureće rolnice sa senfom i vinom se peku 40 minuta na 180°C sa ventilatorom.